[LinuxBIOS] Merge complete....

Stephen.Kimball at bench.com Stephen.Kimball at bench.com
Thu Jun 23 15:15:59 CEST 2005


Looking at your hard_reset() in 
The two hard_reset's are different.  I think one might be wrong.  The
one in auto.c writes a & e to cf9, that's a hard reset. The one in
ck804_reset.c writes 2 and 6 to cf9, that's a soft reset. Also I'm not
sure how you enable the cf9 port.  I think you should write LPC:e8 in
hard_reset() to be sure it's enabled.  

Also I noticed in the commercial BIOS's hard_reset they include a loop
forever or JMP * or L1: go to L1 after the cf9 writes.


-----Original Message-----
From: linuxbios-bounces at openbios.org
[mailto:linuxbios-bounces at openbios.org] On Behalf Of YhLu
Sent: Wednesday, June 22, 2005 8:37 PM
To: ebiederman at lnxi.com
Cc: 'LinuxBIOS'
Subject: RE: [LinuxBIOS] Merge complete....

ck804 is using cf9 to do reset, ......may be i lost the control of that


> -----Original Message-----
> From: ebiederman at lnxi.com [mailto:ebiederman at lnxi.com] 
> Sent: Wednesday, June 22, 2005 5:29 PM
> To: YhLu
> Cc: 'LinuxBIOS'
> Subject: Re: [LinuxBIOS] Merge complete....
> YhLu <YhLu at tyan.com> writes:
> > the code reset_bus and scan_bus seem quite neat.
> >
> > but do one simutation, it doesn't work.
> >
> > I set ht frq to 800Mhz in auto.c
> > and reset that in hypertransport.c to 1GHz.
> >
> > it hangs after print out "Reseting board..."
> And the nice thing you get at most one reset of the board 
> everything will be setup and tuned first.
> > my hard_reset for ck804 doesn't work?
> > hard_reset is suposed to  work, because i can do restart and 
> > hardwaremain already call that......
> Sounds like that is the problem.  Quite possibly there is a 
> bus number change somewhere messing things up.
> The other possibility is that there is some tuning problem 
> and the board does not come back from the reset.
> Eric

LinuxBIOS mailing list
LinuxBIOS at openbios.org

More information about the coreboot mailing list