[LinuxBIOS] VIA K8T890+VT8237 - update of the status

Corey Osgood corey.osgood at gmail.com
Wed Aug 8 04:19:46 CEST 2007

On 8/7/07, Corey Osgood <corey.osgood at gmail.com> wrote:
> Rudolf Marek wrote:
> > I'm typing this message in Thunderbird from LinuxBIOS booted system.
> Yeah I told
> > this last time, but I have still some issues left.
> Great job!
> > 2) Reboot does not work.
> >    I dont know what I have wrong, but my fallback image just produces
> the
> > initial string when console is initialized and nothing more. I have no
> > clue what
> > is wrong. I dont know what failover and fallback is precisely...
> >
> <...>
> > 5)
> > I have some issues with LB itself when preparing various init files. The
> > resource system have some serious trouble if I add my file for the
> > PCIe bridge
> > init. If I call the function not from init or enable methods but from
> > general
> > init and via pci_find_device, everything will work again. This seems
> > like some
> > issue with the infrastructure of LB rather than HW problem.
> >
> Both of these should be solved with ACPI tables, one of the Epia-M pages
> in the wiki has some good info on using iasl. Also make sure
> HAVE_HARD_RESET = 0 in mainboard Options.lb

Whoops, that was supposed to be 2) and 4)...

And on 2, it actually tries to reboot but stops after printing the inital
banner? No attempt at ram init or anything? It might be that yhlu has set up
the k8 to not re-do ram init after a reboot, but I'm not sure.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.coreboot.org/pipermail/coreboot/attachments/20070807/32d93edd/attachment.html>

More information about the coreboot mailing list