[LinuxBIOS] Gigabyte M57SLI rev2.0 - PCI-Express

Carl-Daniel Hailfinger c-d.hailfinger.devel.2006 at gmx.net
Wed Dec 5 01:43:44 CET 2007

On 02.12.2007 21:05, Harald Gutmann wrote:
> Hello!
> As i know the PCI-Express port on that board should work with lb but i've 
> troubles on using an nvidia-grapic card with the propritary nvidia driver and 
> lb. i used the revison 2994 for this test with lb-v2. Or is it nessacary to 
> use a patch to get the PCI-Express working with lb?
> here are some informations on my system:
> dmesg shows the following output according to the nvidia module:
> nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel.
> NVRM: loading NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module  100.14.19  Wed Sep 12 14:08:38 
> PDT 2007
> NVRM: RmInitAdapter failed! (0x12:0x2b:1557)
> NVRM: rm_init_adapter(0) failed
> the xorg logfile contains the following error:
> (EE) NVIDIA(0): The NVIDIA kernel module does not appear to be receiving
> (EE) NVIDIA(0):     interrupts generated by the NVIDIA graphics device
> (EE) NVIDIA(0):     PCI:7:0:0.  Please see Chapter 8: Common Problems in the
> (EE) NVIDIA(0):     README for additional information.
> (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA graphics device!
> (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
> where the last two lines (beginning with NVRM) in the dmesg appear when i try 
> to start the xserver with the nvidia grapics driver.
> attached is the superio output from lb, and from the propritary bios.

Please attach lspci -vvvxxx under lb and prop as well. I suspect some
age-old PCI setup difference may be causing problems here.

And I have no idea whether we boot the Nvidia graphics BIOS or not. A
LinuxBIOS serial capture should help to clear that up.


More information about the coreboot mailing list