[LinuxBIOS] flashrom fails on GA-M57SLI with 1MB ROM

Carl-Daniel Hailfinger c-d.hailfinger.devel.2006 at gmx.net
Sat Nov 24 02:01:08 CET 2007


On 22.11.2007 08:24, Andreas B. Mundt wrote:
> On Thu, Nov 22, 2007 at 01:02:29AM +0100, Torsten Duwe wrote:
>   
>> On Wednesday 21 November 2007, Andreas B. Mundt wrote:
>>     
>>> On Wed, Nov 21, 2007 at 11:19:01PM +0100, Harald Gutmann wrote:
>>>       
>>>> did you use flashrom -E befor writing the new file to the chip?
>>>>         
>>> tried that:
>>>
>>>
>>> $ sudo flashrom -E
>>> Erasing flash chip
>>>
>>> $ sudo flashrom -V --verify --write /home/andi/freeBIOS/testbios
>>>       
>> Does flashrom -r  actually return a file of all 0xFFs after the erase?
>>     
>
> In fact it does not. Most of the file looks as if it is still the
> linuxbios.rom.
>
> $ cmp after_erase linuxbios.rom
> after_erase linuxbios.rom differ: byte 983041, line 1695
>   

To summarize:

Proprietary BIOS:
* Erasing the chip was tested, reading from the chip gives you all 0xFFs
after erase.
* Writing the chip after erase was tested, verify successful.

LinuxBIOS:
* Erasing the chip fails, only a few bytes are changed (if any).
* Writing fails as well because erase failed.

I need the exact LinuxBIOS revision you are using and superiotool dumps
under proprietary BIOS and LinuxBIOS. I have a suspicion about the cause
of the failure.
Please state your exact board revision as well.

Regards,
Carl-Daniel





More information about the coreboot mailing list