[coreboot] via vt82c686 southbridge

Daniel Lindenaar daniel-coreboot at lindenaar.eu
Thu Sep 4 18:15:52 CEST 2008

Hi everybody,
Too bad, first test boot didn't work... at all... I expected the early  
serial stuff to work at least (as this was already in svn, but...)

I'm using a very simple null-modem cable with only rx,tx and ground  
wired. Is this enough or does coreboot require a more complete cable?

Also, do I need some special settings to enable the debugging output?

I really feel like the newbie now, asking these basic questions :),  
but I also would really like to get this thing working on this  

regards Daniel

Quoting "Daniel Lindenaar" <daniel-coreboot at lindenaar.eu>:

> Hi everybody,
> I'm working on getting coreboot going on my 'thintune'. It's a thin  
> client PC with a custom motherboard based on the via vt8601 North  
> and vt82c686b south. I'm using coreboot v2 since v3 was stated to be  
> unstable (Is this the best choice?).
> I started out by porting some of the code for the 82c686 from the v1  
> project and using the code for the vt8235 to structure it in the v2  
> way. I've no clue if I've done it right or not, but there doesn't  
> seem to be very much documentation on that (feel free to point out  
> if there is...).
> I'm currently trying to get it built, but just found out that SMBus  
> seems to be needed for the RAM stuff, so I'm porting it over from  
> the 8235.
> Any tips, tricks and remarks are welcome. I'll give word when it  
> compiles and I've done a test boot.
> regards,
> Daniel Lindenaar
> --
> coreboot mailing list
> coreboot at coreboot.org
> http://www.coreboot.org/mailman/listinfo/coreboot

This message was sent using IMP, the Internet Messaging Program.

This message was sent using IMP, the Internet Messaging Program.

More information about the coreboot mailing list