[coreboot] via vt82c686 southbridge

Daniel Lindenaar daniel-coreboot at lindenaar.eu
Thu Sep 4 20:30:24 CEST 2008

Corey Osgood wrote:
> On Thu, Sep 4, 2008 at 11:55 AM, Daniel Lindenaar <daniel at lindenaar.eu> wrote:
>> Hi everybody,
>> Too bad, first test boot didn't work... at all... I expected the early
>> serial stuff to work at least (as this was already in svn, but...)
>> I'm using a very simple null-modem cable with only rx,tx and ground wired.
>> Is this enough or does coreboot require a more complete cable?
>> Also, do I need some special settings to enable the debugging output?
>> I really feel like the newbie now, asking these basic questions :), but I
>> also would really like to get this thing working on this motherboard...
>> regards Daniel
> Nope, that cable should be plenty, as long as it's good. A couple
> things to check, when I wrote vt82c686's early serial stuff, I may
> have configured it to use the second serial output, because I think
> that's all my board had. I can't remember though, so check the
> datasheet (I can't right now). Also, check that your debugging setup
> actually works, boot linux with the stock bios and "console=tty0
> console=ttyS0,115200" passed to linux. If you don't get a linux boot
> log, something's wrong with your serial setup. If everything checks
> out, send me a compressed copy of your tree, and I'll try to find the
> problem.
> -Corey
Great! the com port was indeed nr2. That works better... well the
minimal version of better actually :/

coreboot- Wed Sep  3 22:07:38 UTC 2008 starting...

This is all I'm seeing... I guess I should check loglevel and such.

Corey, If you're willing to help I'll be glad to send you my tree, but I
don't want to impose too much; but if you're willing ;)


> --
> coreboot mailing list
> coreboot at coreboot.org
> http://www.coreboot.org/mailman/listinfo/coreboot

More information about the coreboot mailing list