[coreboot] Fix some PCI issues on M57SLI v2

Ward Vandewege ward at gnu.org
Fri Apr 3 21:33:15 CEST 2009

On Thu, Apr 02, 2009 at 10:01:36PM +0200, Harald Gutmann wrote:
> The last patch had a mistake somewhere because patch complains about a malform 
> patch format.
> This one is the same, and just comments have been modified slightly.

OK, so this one makes the second (black) pcie x16 slot happy:

[    6.126711] 0000:02:00.0: eth2: (PCI Express:2.5GB/s:Width x4)
[    6.128034] 0000:02:00.0: eth2: Intel(R) PRO/1000 Network Connection
[    6.132110] 0000:02:00.0: eth2: MAC: 0, PHY: 4, PBA No: d50868-001
[    6.136087] e1000e 0000:02:00.1: setting latency timer to 64
[    6.318689] 0000:02:00.1: eth3: (PCI Express:2.5GB/s:Width x4)
[    6.320033] 0000:02:00.1: eth3: Intel(R) PRO/1000 Network Connection
[    6.324106] 0000:02:00.1: eth3: MAC: 0, PHY: 4, PBA No: d50868-001

I tested by copying a large (400M) file at wirespeed from both of those interfaces.
No problems.

I also have an old 3com nic in this machine, in one of the PCI slots (the one
closest to the edge). I also copied that large file from that nic, without

However, I got this after having the machine up for a while:

[  999.664992] Uhhuh. NMI received for unknown reason 00.
[  999.665144] Uhhuh. NMI received for unknown reason a1.
[  999.665147] You have some hardware problem, likely on the PCI bus.
[  999.665149] Dazed and confused, but trying to continue
[  999.667309] Do you have a strange power saving mode enabled?
[  999.667309] Dazed and confused, but trying to continue

This was right after I did 

  cat /proc/interrupts

a couple times - but that may have been a coincidence.



Ward Vandewege <ward at fsf.org>
Free Software Foundation - Senior Systems Administrator

More information about the coreboot mailing list