[coreboot] unexpected exception errors loading vga rom

Joseph Smith joe at settoplinux.org
Wed Apr 22 22:30:07 CEST 2009

On Wed, 22 Apr 2009 16:15:38 -0400, Corey Osgood <corey.osgood at gmail.com>
> On Wed, Apr 22, 2009 at 2:32 PM, Joseph Smith <joe at settoplinux.org>
>> On Mon, 20 Apr 2009 11:27:38 -0400, Joseph Smith <joe at settoplinux.org>
>> wrote:
>> > Hello,
>> > I keep getting unexpected exception errors on my IP1000 with builds
> over
>> > the past 6 months or so. The unexpected exception errors are random
>> errors
>> > and are different every time, but seem to happen right about the time
> the
>> > vga rom loads. I think it has something to do with x86emu and yabel
>> loading
>> > the vga rom. If I change it to boot up with out graphics it boots up
>> every
>> > time, no problem. If I enable the vga device (2.0) and allocate vga
>> memory
>> > but not load the vga rom it boots up every time no problem. So this
> tells
>> > me it doesn’t like something the rom emulator is doing, right? This
> is
>> > very strange because I do not have this problem with the RM4100…
> just
>> > the IP1000 (brother boards).
>> >
>> I am getting some reports that if you let it sit at the unexpected
>> exception error for a minute and then cycle the power it will boot up
> the
>> second round. Do I need to add a delay somewhere??? This is driving me
>> crazy!
> Have you tried vm86? The one in jetway/j7f2 is already set up for a 512k
> rom, you'd just need to plug it in.

Thanks, I think I will try that, then I would at least know that it is an
issue with the emulator, but as Ron said "You could well be tickling a but
in either emulator."

Joseph Smith

More information about the coreboot mailing list