[coreboot] FILO and SATA on 690/600

Dan Lykowski engineerguy3737 at yahoo.com
Sat Jan 17 07:58:30 CET 2009

I will test it when I get in to work on Monday. 

I was able to get a HDD to be detected. My SATA flash is still being stubborn.

Here is my log: (Without Peters Patch)
boot eax = 0x2badb002

boot ebx = 0xf3400

boot arg = 0xf3400

Current location: 0x100000-0x49e117

Relocating to 0x37c61000-0x37fff117... ok

00:13.0 4387:1002.0 OHCI controller

00:13.1 4388:1002.1 OHCI controller

00:13.2 4389:1002.2 OHCI controller

00:13.3 438a:1002.3 OHCI controller

00:13.4 438b:1002.4 OHCI controller

00:13.5 4386:1002.5 EHCI controller

Not supported.

ERROR: No such CMOS option (boot_devices)

Press <Enter> for default menu.lst (hda1:/boot/filo/menu.lst), or <Esc> for prompt...

menu: hda1:/boot/filo/menu.lst

dev=hda1, path=/boot/filo/default

Scanning for: SATA


found PCI IDE controller 1002:4380


primary channel: native PCI mode

cmd_base=0x3020 ctrl_base=0x3060

init_controller: drive 0

Waiting for ide0 to become ready for reset... ok

Resetting ide0... ok

Testing for hda

ProbIDE: status=0x58, err=0x0

Testing for hda

ProbIDE: status=0x51, err=0x4

MASTER CHECK: master no  /* slave */ -- drive is 0

NO MASTER -- check slave!

Testing for hda

ProbLBA mode, sectors=156301488

Init device params... ok

hda: LBA 80GB: WDC WD800JD-22JNA0


Partition 1 start 64260 length 16787925

Unknown filesystem type.

dev=hda1, path=/boot/filo/menu.lst
already open

Could not open menu.lst file 'hda1:/boot/filo/menu.lst'. 
command line.

Dan Lykowski

--- On Sat, 1/17/09, Peter Stuge <peter at stuge.se> wrote:

From: Peter Stuge <peter at stuge.se>
Subject: Re: [coreboot] FILO and SATA on 690/600
To: coreboot at coreboot.org
Date: Saturday, January 17, 2009, 1:09 AM

-----Inline Attachment Follows-----

Dan Lykowski wrote:
> Has anyone been able to boot a SATA drive using FILO on a 690/600
> platform?
> I keep getting IDE timeouts on detection.

I would be interested in debug output from filo-0.5, e.g. r52, with
http://stuge.se/filo.r52.ide_ext2_pio4_debug6.patch applied and both
DEBUG_PCI = 1 and DEBUG_IDE = 1 in Config. Please also set
USE_GRUB = 0 to make the interface easier to work with.


coreboot mailing list: coreboot at coreboot.org

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.coreboot.org/pipermail/coreboot/attachments/20090116/e40607a9/attachment.html>

More information about the coreboot mailing list