[coreboot] Debug help

ron minnich rminnich at gmail.com
Sat May 9 05:18:02 CEST 2009

On Fri, May 8, 2009 at 8:14 PM, Myles Watson <mylesgw at gmail.com> wrote:
> On Fri, May 8, 2009 at 9:08 PM, ron minnich <rminnich at gmail.com> wrote:
>> The only thing that occurs right off is that configuraitons are just
>> different on the one missing an opteron.
> I should have been clearer.  It's the same board.  They both have the
> same module installed.  In one case the module doesn't respond to
> configuration cycles and is disabled in hardware (recognized as an
> open socket.)

understood. But one board I worked on had a full I/O bus on each
opteron, which meant the pci config space
changed radically with one removed.

>> How is HT wired up on this board? Some boards have a completely
>> independent IO bus on each socket.
> The Opteron is connected to:
> Link 0: Nvidia ck804
> Link 1: Opteron socket / FPGA
> Link 2: Amd 8132
> The strange thing is that the missing/garbled messages are during
> resource allocation on LInk 0.  I'll probably ignore it for a while
> longer if there's no way to track it down.  I'm just worried that
> something is trashing memory, and that some time it will be a message
> that I need to see :)

is it possible that the the act of allocating resources puts some
config space registers into a state such that 0x3f8 is inaccessible or
pointing to some other device? I hope this question even makes sense
-- it's been a long day.



More information about the coreboot mailing list