[coreboot] ASUS M4A77TD-PRO. No boot, nothing on the serial port. I'm quite lost.

xdrudis xdrudis at tinet.cat
Mon Aug 2 12:43:54 CEST 2010

On Mon, Aug 02, 2010 at 11:54:15AM +0200, Rudolf Marek wrote:
> >When I boot with the propietary BIOS I can get GRUB2 and linux console
> >on the serial port, but only at 38400 bps. 118000 does not work. So
> >I've put 38400 in kconfig too.
> Hm this is strange. Maybe you can try with 9600 ?  

I'll try. Since docs say 118000 I thought the furthest from that the
worst, so I didn't try.

> I checked your
> superiotool dump and it seems that you dont need to call
> it8712f_24mhz_in check if you do not call it by accident.

I tried once with it8712f_24mhz_in but then I removed the call
and I think most tests have been without it. I'll recheck.
> I would suggest to try to make it work with serialICE first, then
> fix the coreboot console as second step. Go to www.serialice.com and
> download it.

Ok. I thought there was no hope for SerialICE if I can't make serial
work in coreboot, but I'll give it a look.
> It is some kind of simple monitor which can execute various IO
> operations through serial port.
> I'm attaching a file which could do the trick for you. Set the
> baudspeed to 38400 and select that asrock board in kconfig. Replace
> the existing file with attached, and compile. Not sure if padding is
> there so if you get 64KB image then you need just to place the image
> in last 64KB of the flash.
> Then use minicom or whatever and see if you get the serialice
> prompt. If so, you just need to fix the coreboot to do same thing.

Fine, thank you for giving options to try.

I'll get back after these tests.

More information about the coreboot mailing list