[coreboot] Porting to Asus M4A78-EM

Liu Tao liutao1980 at gmail.com
Tue Nov 30 02:46:17 CET 2010

Hi Juhana,

Is the problem possiable caused by ACPI tables?
Maybe you can remove HAVE_ACPI_TABLES from mainboard Kconfig file
and have a try.

On Mon, Nov 29, 2010 at 3:43 AM, Juhana Helovuo <juhe at iki.fi> wrote:
> Hello all,
> I bought a new Asus M4A78-EM mainboard and started porting Coreboot to it.
> This board is very similar to M4A785-M board I had recently.
> Since the chipset is almost the same, and the Super I/O is the same, I
> configured and compiled for M4A785-M and Coreinfo worked on the first try,
> VGA and all. No code changes were required. The BIOS for onboard VGA was
> extracted with the bios_extract utility.
> I documented my initial results into the Coreboot wiki:
> http://www.coreboot.org/ASUS_M4A78-EM
> Summary of results so far:
> * Coreinfo: runs fine, both on serial and VGA.
> * SeaBIOS: ok, both on serial and VGA. USB mouse attached makes SeaBIOS
> freeze on initialization.
> * SeaBIOS can load Coreinfo, which again works.
> * SeaBIOS can load FreeDOS from IDE CDROM. Seems to work ok.
> * SeaBIOS freezes when loading Debian installer (syslinux) from IDE CDROM.
> No useful output on serial and VGA is blank.
> * SeaBIOS can load Grub2 from SATA disk. Text "Welcome to Grub!" flashes on
> VGA, then the mainboard powers down, which makes debugging rather difficult.
> A boot log is attached. In this case FreeDOS was booted. Trying the same
> with Debian installer CD looks the same from the serial port (except for CD
> medium size).
> Any good ideas how to proceed from here?
> Do you see anything suspicious in the boot log?

Liu Tao

More information about the coreboot mailing list