[coreboot] problems with Gigabyte GA-MA785GM-US2H

Anthoine Bourgeois anthoine.bourgeois at gmail.com
Sat Oct 27 23:24:18 CEST 2012

2012/10/26 Peter Stuge <peter at stuge.se>

> Did you run the VGA BIOS in the coreboot emulator or did you make
> sure that only SeaBIOS would run it? Note that the default is
> coreboot, which I think is wrong.
> I'm not sure I understand the nuance but yes SeaBIOS was the payload. I
followed the instruction on SeaBIOS page (
http://www.coreboot.org/SeaBIOS#Adding_a_VGA_option_ROM) then I think it's
SeaBIOS who managed the VGABIOS. But I didn't know who ran the VGABIOS
really (emulator or SeaBIOS). How can I check it ? All my config was
default then to answer Patrick, yes my SeaBIOS was built with Kconfig and
not externally.

> > I pass radeon.modeset=0 to access a console and flash my rom to get
> > my old bios back.
> OK, so you did have graphics then?

No, only the console worked, the screen froze when xorg started up. I
selected a runlevel without xorg to get out of this problem.

> Note that the kernel drivers are often unaware that there exists
> anything other than what the factory BIOS does, so when testing
> some graphics hardware together with coreboot you have to be prepared
> for things not working out of the box. If you fix it, maybe it will
> work out of the box for the next person.
> I'll try.

> > Any idea on how this can append and how can change my MAC ?
> Sorry, don't know about that one.
> :-(  but you agree, it's strange, isn't it ?


More information about the coreboot mailing list