<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-1">
<META content="MSHTML 6.00.2800.1106" name=GENERATOR>
<STYLE></STYLE>
</HEAD>
<BODY bgColor=#ffffff>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT><FONT face=Arial size=2></FONT> </DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Hi Ollie, </FONT></DIV><FONT face=Arial 
size=2></FONT><FONT face=Arial size=2></FONT><FONT face=Arial 
size=2></FONT><FONT face=Arial size=2></FONT><FONT face=Arial 
size=2></FONT><FONT face=Arial size=2></FONT>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT><FONT face=Arial size=2></FONT><BR>I finally 
got the AMD Seranade board and tried the Serenade Linux BIOS. </DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT> </DIV>
<DIV>But I've got the serial port message like following and doesn't have 
any VGA output. (Seranade board come with a ATI Rage VGA card), I suppose the 
current Serenade LinuxBIOS doesn't have the VGA support? The serial output 
has a lot of "POST: 0x00" message output at at beginning and ending make me 
think I probably missed something. </DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT> </DIV>
<DIV>The changes I did with the BIOS is very minor. they are:</DIV>
<DIV>   1.  option  ROM_SIZE changed to 512K, instead 
of 1MB to fit my Flash Part size.</DIV>
<DIV>   2. option  MAXIMUM_CONSOLE_LOGLEVEL 
and  option  DEFAULT_CONSOLE_LOGLEVEL changed to value 7, instead 
of value 8, in order to build. (Follow your instruction)<BR></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Any input would be appriciated. </FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT> </DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Thanks</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT> </DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Tony</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT> </DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>--- Attached Seranade LinuxBIOS Serial Port output 
---- </FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT> </DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>POST: 0x00<BR>POST: 0x00<BR>POST: 0x00<BR>POST: 
0x00<BR>POST: 0x00<BR>POST: 0x00<BR>POST: 0x00<BR>POST: 0x00</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT> </DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>LinuxBIOS-1.1.6.0Fallback Tue Jul 13 19:16:21 PDT 
2004 starting...<BR>setting up resource map....done.<BR>02 nodes 
initialized.<BR>coherent_ht_finalize<BR>done<BR>ht reset -</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT> </DIV><FONT face=Arial size=2>
<DIV><BR>LinuxBIOS-1.1.6.0Fallback Tue Jul 13 19:16:21 PDT 2004 
starting...<BR>setting up resource map....done.<BR>02 nodes 
initialized.<BR>coherent_ht_finalize<BR>done<BR>PCI: 00:01.00<BR>PCI: 
00:01.01<BR>PCI: 00:02.00<BR>PCI: 00:02.01<BR>PCI: 00:03.00<BR>PCI: 
00:04.00<BR>PCI: 00:04.01<BR>PCI: 00:04.02<BR>PCI: 00:04.03<BR>PCI: 
00:04.05<BR>PCI: 00:04.06<BR>PCI: 00:18.00<BR>PCI: 00:18.01<BR>PCI: 
00:18.02<BR>PCI: 00:18.03<BR>PCI: 00:19.00<BR>PCI: 00:19.01<BR>PCI: 
00:19.02<BR>PCI: 00:19.03<BR>Ram1.00<BR>Ram1.01<BR>Ram2.00<BR>Ram2.01<BR>No 
memory for this cpu<BR>Ram3<BR>Initializing memory:  done<BR>Clearing 
LinuxBIOS memory:  done<BR>Ram4<BR>PCI: 00:01.00<BR>PCI: 00:01.01<BR>PCI: 
00:02.00<BR>PCI: 00:02.01<BR>PCI: 00:03.00<BR>PCI: 00:04.00<BR>PCI: 
00:04.01<BR>PCI: 00:04.02<BR>PCI: 00:04.03<BR>PCI: 00:04.05<BR>PCI: 
00:04.06<BR>PCI: 00:18.00<BR>PCI: 00:18.01<BR>PCI: 00:18.02<BR>PCI: 
00:18.03<BR>PCI: 00:19.00<BR>PCI: 00:19.01<BR>PCI: 00:19.02<BR>PCI: 
00:19.03<BR>POST: 0x39<BR>LinuxBIOS-1.1.6.0Fallback Tue Jul 13 19:16:21 PDT 2004 
booting...<BR>POST: 0x40<BR>Finding PCI configuration type.<BR>POST: 
0x5f<BR>Enumerating static devices...<BR>Enumerating buses...<BR>POST: 
0x24<BR>POST: 0x25<BR>POST: 0x24<BR>POST: 0x25<BR>POST: 0x24<BR>POST: 
0x25<BR>POST: 0x55<BR>POST: 0x24<BR>POST: 0x25<BR>POST: 0x55<BR>POST: 
0x24<BR>POST: 0x25<BR>POST: 0x55<BR>POST: 0x55<BR>POST: 0x55<BR>done<BR>POST: 
0x66<BR>Allocating resources...<BR>done.<BR>POST: 0x88<BR>Enabling 
resourcess...<BR>Kid 0 of k8: bridge ctrl says: 0x0<BR>Kid 1 of k8: bridge ctrl 
says: 0x0<BR>Kid 2 of k8: bridge ctrl says: 0x0<BR>Kid 0 of k8: bridge ctrl 
says: 0x0<BR>Kid 1 of k8: bridge ctrl says: 0x0<BR>Kid 2 of k8: bridge ctrl 
says: 0x0<BR>done.<BR>Initializing devices...<BR>POST: 0x00<BR>POST: 
0x00<BR>POST: 0x00<BR>POST: 0x00<BR>POST: 0x00<BR>POST: 0x00<BR>POST: 
0x00<BR>POST: 0x00<BR>POST: 0x00<BR>POST: 0x00<BR>POST: 0x00<BR>POST: 
0x00<BR>POST: 0x00<BR>POST: 0x00<BR>POST: 0x00<BR>............</DIV>
<DIV>Senerade BIOS will keep sending "POST: 0x00" message. </DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV></FONT><BR>----- Original Message ----- <BR>From: "Li-Ta Lo" <<A 
href="mailto:ollie@lanl.gov">ollie@lanl.gov</A>><BR>To: "Tony Cheng" <<A 
href="mailto:tony_cheng@pcmagic.net">tony_cheng@pcmagic.net</A>><BR>Cc: 
"LinuxBIOS" <<A 
href="mailto:linuxbios@clustermatic.org">linuxbios@clustermatic.org</A>><BR>Sent: 
Monday, June 28, 2004 8:06 AM<BR>Subject: Re: Serenade BIOS<BR><BR><BR>> On 
Fri, 2004-06-25 at 17:17, Tony Cheng wrote:<BR>> > Hi Ollie,<BR>> 
><BR>> > The Serenade BIOS I've got from CVS Server can not build. Do 
you see<BR>> > this also?  The payload size of my binary is about 
55k.<BR>> ><BR>> > The error messages are as follow:<BR>> 
><BR>> > objcopy -O binary linuxbios_c linuxbios_payload.bin<BR>> 
> ./nrv2b e linuxbios_payload.bin linuxbios_payload.nrv2b<BR>> > 
input/output = 67188/26767 = 2.510<BR>> > cp linuxbios_payload.nrv2b 
linuxbios_payload<BR>> > gcc -nostdlib -nostartfiles -static -o linuxbios 
-T ldscript.ld crt0.o<BR>> > /usr/bin/ld: section .id [ffffffd8 -> 
ffffffef] overlaps section<BR>> > .payload [ffff9750 -> 
ffffffe2]<BR>> > collect2: ld returned 1 exit status<BR>> > make[1]: 
*** [linuxbios] Error 1<BR>> > make[1]: Leaving directory<BR>> > 
`/root/dl/freebios2/targets/amd/serenade/serenade/fallback'<BR>> > make: 
*** [fallback-rom] Error 1<BR>> ><BR>><BR>> It is the 64kB size 
limit problem. Please set the<BR>><BR>> option  
MAXIMUM_CONSOLE_LOGLEVEL=8<BR>> option  
DEFAULT_CONSOLE_LOGLEVEL=8<BR>><BR>> in Config.lb to some lower 
value.<BR>><BR>> Ollie<BR>><BR>> ><BR>> > Thanks<BR>> 
><BR>> > Tony<BR>> ><BR>> ><BR>> ><BR>> 
><BR>><BR>><BR></DIV></BODY></HTML>