<DIV>Hi, lists,</DIV>
<DIV>  I've got one ECS p6stmt motherboard based on sis630et.  I have dumped pci host bridge settings:</DIV>
<DIV>P6STMT<BR>00:00.0 Host bridge: Silicon Integrated Systems: Unknown device 0630 (rev 30)<BR>00: 39 10 30 06 07 00 10 22 30 00 00 06 00 20 80 00<BR>10: 00 00 00 d8 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00<BR>20: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00<BR>30: 00 00 00 00 c0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00<BR>40: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00<BR>50: 9e 00 c5 00 00 19 00 01 00 15 51 00 00 00 00 00<BR>60: 0b 00 00 a1 00 00 00 00 01 50 c6 00 e0 00 00 00<BR>70: 3f 90 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00<BR>80: 20 ff 7f 1f 60 00 03 40 00 08 00 00 78 88 00 55<BR>90: 00 00 00 00 40 00 00 01 00 00 00 00 02 00 00 00<BR>a0: 00 00 03 01 aa 00 00 00 00 00 00 00 00 00 f8 00<BR>b0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00<BR>c0: 02 00 20 00 07 02 00 1f 04 00 00 00 00 00 00 00<BR>d0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00<BR>e0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00<BR>f0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00</DIV>
<DIV>SPD dump:</DIV>
<DIV>Memory Type 0x04<BR>Number of Row Address bits 0x0d<BR>Number of Column Address bits 0x0a<BR>Number of Sides 0x01<BR>Number of Banks 0x04</DIV>
<DIV>I try to set the values just as the same as bios settings.  But when ipl  use stack, it hangs on copying linuxbios from DOC.  It's obvious that memory init failed.</DIV>
<DIV>I noticed that 0x8e is 0, It's very different with winfast6300's. winfast6300 0x8e is 03. </DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV>What's the problem behind it?</DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV>tks</DIV>
<DIV>zhu</DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV> </DIV><p>
                <hr size=1>Do you Yahoo!?<br>
Yahoo! Mail is new and improved - <a href="http://us.rd.yahoo.com/mail_us/taglines/new/*http://promotions.yahoo.com/new_mail">Check it out!</a>