I have taken the driver out for the onboard device at no avail - does that mean the VGA bios doesn't need to be in the image also if it's an add-on card?<br><br><div><span class="gmail_quote">On 28/02/07, <b class="gmail_sendername">
Lu, Yinghai</b> <<a href="mailto:yinghai.lu@amd.com">yinghai.lu@amd.com</a>> wrote:</span><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">










<div link="blue" vlink="blue" lang="EN-US">

<div>

<p><font color="navy" face="Arial" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Arial; color: navy;">Is the VGA device treated as add on card
or onboard device in your HW model?</span></font></p>

<p><font color="navy" face="Arial" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Arial; color: navy;"> </span></font></p>

<p><font color="navy" face="Arial" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Arial; color: navy;">In first case, the VGA BIOS is supposed to
be loaded by HW model. Such as qemu-i386, or xen start </span></font></p>

<p><font color="navy" face="Arial" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Arial; color: navy;"> </span></font></p>

<p><font color="navy" face="Arial" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Arial; color: navy;">YH</span></font></p>

<p><font color="navy" face="Arial" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Arial; color: navy;"> </span></font></p>

<div>

<div style="text-align: center;" align="center"><font face="Times New Roman" size="3"><span style="font-size: 12pt;">

<hr align="center" size="2" width="100%">

</span></font></div>

<p><b><font face="Tahoma" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Tahoma; font-weight: bold;">From:</span></font></b><font face="Tahoma" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Tahoma;"> Joe Pub
[mailto:<a href="mailto:joepubber@googlemail.com" target="_blank" onclick="return top.js.OpenExtLink(window,event,this)">joepubber@googlemail.com</a>] <br>
<b><span style="font-weight: bold;">Sent:</span></b> Wednesday, February 28, 2007
10:52 AM<br>
<b><span style="font-weight: bold;">To:</span></b> Lu, Yinghai<br>
<b><span style="font-weight: bold;">Cc:</span></b> <a href="mailto:linuxbios@linuxbios.org" target="_blank" onclick="return top.js.OpenExtLink(window,event,this)">linuxbios@linuxbios.org</a><br>
<b><span style="font-weight: bold;">Subject:</span></b> Re: [LinuxBIOS] LinuxBIOS
and VMWare</span></font></p>

</div><div><span class="e" id="q_11109bd278883afc_1">

<p><font face="Times New Roman" size="3"><span style="font-size: 12pt;"> </span></font></p>

<p style="margin-bottom: 12pt;"><font face="Times New Roman" size="3"><span style="font-size: 12pt;">Hi Lu,<br>
<br>
I have changed the config as suggested, didn't realise that the PCI id's had to
be in numerical order.  Different result with VMWare now, it reports a
triple fault within the VMWare log, but that it as much as I can get from it,
still no serial output when VGA is on <br>
<br>
Regards,<br>
Joe</span></font></p>

<div>

<p><span><font face="Times New Roman" size="3"><span style="font-size: 12pt;">On 28/02/07, <b><span style="font-weight: bold;">Lu,
Yinghai</span></b> <<a href="mailto:yinghai.lu@amd.com" target="_blank" onclick="return top.js.OpenExtLink(window,event,this)">yinghai.lu@amd.com</a>>
wrote:</span></font></span></p>

<div link="blue" vlink="blue">

<div>

<p><font color="blue" face="Tahoma" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Tahoma; color: blue;">chip northbridge/intel/i440bx</span></font></p>

<p><font color="blue" face="Tahoma" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Tahoma; color: blue;"> device pci_domain 0 on <br>
  device pci 0.0 on end     # host bridge<br>
  device pci 1.0 on end     # PCI bridge<br>
  device pci 10.0 on end     # SCSI storage
controller<br>
  device pci 11.0 on end     # Ethernet
controller <br>
  device pci 12.0 on end     # Audio
controller<br>
  <br>
  device pci f.0 on       # VGA
controller<br>
   chip drivers/pci/onboard<br>
    device pci f.0 on end<br>
    register "rom_address" =
"0xfff80000" <br>
   end<br>
  end<br>
  <br>
  device pci 7.0 on      # ISA
bridge  <br>
  end<br>
 end</span></font></p>

<p><font color="navy" face="Arial" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Arial; color: navy;"> </span></font></p>

<p><font color="navy" face="Arial" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Arial; color: navy;">=</span></font><font color="navy" face="Wingdings" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Wingdings; color: navy;">
 </span></font></p>

<p><font color="navy" face="Arial" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Arial; color: navy;"> </span></font></p>

<p><font color="navy" face="Arial" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Arial; color: navy;"> </span></font></p>

<p><font color="blue" face="Tahoma" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Tahoma; color: blue;">chip northbridge/intel/i440bx</span></font></p>

<p><font color="blue" face="Tahoma" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Tahoma; color: blue;"> device pci_domain 0 on <br>
  device pci 0.0 on end     # host bridge<br>
  device pci 1.0 on end     # PCI bridge</span></font></p>

<p><font color="blue" face="Tahoma" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Tahoma; color: blue;"><br>
    device pci 7.0 on      #
ISA bridge  <br>
  end</span></font></p>

<p><font color="blue" face="Tahoma" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Tahoma; color: blue;"><br>
chip drivers/pci/onboard<br>
    device pci f.0 on end<br>
    register "rom_address" =
"0xfff80000" <br>
   end</span></font></p>

<p><font color="blue" face="Tahoma" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Tahoma; color: blue;"><br>
  device pci 10.0 on end     # SCSI storage
controller<br>
  device pci 11.0 on end     # Ethernet
controller <br>
  device pci 12.0 on end     # Audio
controller</span></font></p>

<p><font color="blue" face="Tahoma" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Tahoma; color: blue;">     end</span></font></p>

<p><font color="navy" face="Arial" size="2"><span style="font-size: 10pt; font-family: Arial; color: navy;"> </span></font></p>

</div>

</div>

</div>

<p><font face="Times New Roman" size="3"><span style="font-size: 12pt;"> </span></font></p>

</span></div></div>

</div>


</blockquote></div><br>