<br><br><div class="gmail_quote">On Wed, Nov 19, 2008 at 2:12 PM, Anose, Bijoy K (N-Aerotek) <span dir="ltr"><<a href="mailto:bijoy.k.anose@lmco.com">bijoy.k.anose@lmco.com</a>></span> wrote:<br><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">




<div>
<div dir="ltr" align="left"><span><font size="2" color="#0000ff" face="Arial">I enabled the busybox option and used the default value of 
"5 second pause to allow access to busybox" but it doesn't</font></span></div>
<div dir="ltr" align="left"><span><font size="2" color="#0000ff" face="Arial">pause anywhere, as far as I can tell.  Coreboot 
starts, LAB starts, LAB kexecs the kernel/initrd on the SATA disk, 
and</font></span></div>
<div dir="ltr" align="left"><span><font size="2" color="#0000ff" face="Arial">then at that busybox prompt, I get no 
output when I issue "fdisk -l /dev/sda".</font></span></div></div></blockquote><div><br>So your kernel/initrd is busybox-based as well?  Is the new kernel really getting run?<br><br>I'd start with ls -l /dev/sda or something simple like that.<br>
 </div><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;"><div><div dir="ltr" align="left"><span><font size="2" color="#0000ff" face="Arial"></font></span></div>


<div dir="ltr" align="left"><span><font size="2" color="#0000ff" face="Arial">Could you send me a tarball of your buildrom-devel?</font></span></div></div></blockquote><div>Since it's old I don't think that would be really helpful.  Are you changing the .config files?  Are you changing the skeleton/ files?<br>
 <br></div><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;"><div><div dir="ltr" align="left"><span><font size="2" color="#0000ff" face="Arial">  
Something must be different in our config.  Also your lab.conf 
and</font></span></div>
<div dir="ltr" align="left"><span><font size="2" color="#0000ff" face="Arial">the kernel/initrd that is on your SATA disk, if that would 
ok.</font></span></div></div></blockquote><div>I don't have that machine up right now, so it would take a while.  I think there's a shorter path to the answer than that.<br> </div><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
<div><div dir="ltr" align="left"><span><font size="2" color="#0000ff" face="Arial">I built my own static kexec and xfer'd it to the SATA 
drive.</font></span></div></div></blockquote><div>Great. <br></div><div> </div><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;"><div><div dir="ltr" align="left">
<span><font size="2" color="#0000ff" face="Arial">Multiple drives shouldn't make any difference -- if the 
controller can see one drive, it can see them all (if it is 
actually</font></span></div>
<div><span><font size="2" color="#0000ff" face="Arial">working properly). </font></span></div></div></blockquote><div><br>You're right.  If they don't all work it's a bug.  Maybe it's been fixed.  If you're only using two drives, though, it's probably not that.<br>
 </div><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;"><div><div><span><font size="2" color="#0000ff" face="Arial"> My system may have 2 drives or 8, 
depending on its function.  The one I'm currently 
experimenting</font></span> <br></div>
<div dir="ltr" align="left"><span><font size="2" color="#0000ff" face="Arial"></font></span></div></div></blockquote><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
<div><div dir="ltr" align="left"><span><font size="2" color="#0000ff" face="Arial">with has only 2 installed.</font></span></div></div></blockquote><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
<div><div dir="ltr" align="left"><span><font size="2" color="#0000ff" face="Arial"></font></span></div>
<div dir="ltr" align="left"><span><font size="2" color="#0000ff" face="Arial"></font></span> </div>
<div dir="ltr" align="left"><span><font size="2" color="#0000ff" face="Arial">-Bijoy</font></span></div>
<div dir="ltr" align="left"><span><font size="2" color="#0000ff" face="Arial"></font></span> </div>
<div dir="ltr" align="left"><span><font size="2" color="#0000ff" face="Arial">(sorry again for top-posting, Outlook is acting differently 
over VPN/rdesktop for some reason)</font></span></div><br>
<blockquote style="border-left: 2px solid rgb(0, 0, 255); padding-left: 5px; margin-left: 5px; margin-right: 0px;">
  <div dir="ltr" align="left" lang="en-us">
  <hr>
  <font size="2" face="Tahoma"><b>From:</b> Myles Watson [mailto:<a href="mailto:mylesgw@gmail.com" target="_blank">mylesgw@gmail.com</a>] 
  <br><b>Sent:</b> Wednesday, November 19, 2008 11:19 AM<div class="Ih2E3d"><br><b>To:</b> Anose, 
  Bijoy K (N-Aerotek)<br></div><b>Cc:</b> Ward Vandewege; Coreboot<div><div></div><div class="Wj3C7c"><br><b>Subject:</b> 
  Re: [coreboot] Coreboot on Tyan S2892<br></div></div></font><br></div><div><div></div><div class="Wj3C7c">
  <div></div><br><br>
  <div class="gmail_quote">On Wed, Nov 19, 2008 at 9:40 AM, Anose, Bijoy K 
  (N-Aerotek) <span dir="ltr"><<a href="mailto:bijoy.k.anose@lmco.com" target="_blank">bijoy.k.anose@lmco.com</a>></span> 
  wrote:<br>
  <blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
    <div>> From: Ward Vandewege [mailto:<a href="mailto:ward@gnu.org" target="_blank">ward@gnu.org</a>]<br></div>> Sent: Thursday, 
    November 13, 2008 6:56 PM<br>
    <div>> To: Anose, Bijoy K (N-Aerotek)<br>> Cc: Myles 
    Watson; Marc Jones; Coreboot<br>> Subject: Re: [coreboot] Coreboot on 
    Tyan S2892<br>><br></div>
    <div>> On Thu, Nov 13, 2008 at 07:04:49PM -0500, Anose, 
    Bijoy K<br>> (N-Aerotek) wrote:<br>> > > So far it's just me 
    seeing that, on one specific board<br>> (s2891). So<br>> > > 
    don't worry about that too much just yet.<br>> ><br>> > True, 
    I'll cross that bridge when I get there.<br>> ><br>> > First 
    I'll need to be able to boot, period.  So far, what<br>> I've done 
    is<br><span><font size="2" color="#0000ff" face="Arial">  </font></span>> > this:<br>> ><br>> > 
    1.  Subversion checkout of latest buildrom 2.  make 
    menuconfig,<br>> > specifying Tyan S2892, 32-bit LAB 3. 
     make<br>> ><br>> > Do I need to do further configuration 
    (Config.lb etc)?  I<br>> thought that<br>> > the menuconfig 
    took care of everything.  Maybe that was wishful<br>> > 
    thinking..<br>><br>> It's not. The only other thing you need to do is 
    *pre*pend<br>> the vga image to the generated image, which will generate 
    an<br>> image that is exactly 1024KB large, and which you can 
    flash,<br>> and which *should* just boot your 
    system.<br>><br><br></div>I finally got coreboot+LAB to boot my target 
    kernel/initrd on the SATA<br>disks (many thanks to Ward)!<br><br>However, 
    once the init script in the initrd attempts to assembly 
    the<br>software<br>RAID, it fails because it can't see the SATA 
  disks.</blockquote>
  <div>How many do you have?  Ward has seen a problem with some disk 
  controllers not functioning on the ck804.  I've never used more than 
  one.<br> <br></div>
  <blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">My 
    guess is that coreboot is originally doing some low level block 
    reads<br>from<br>the disk to load the kernel/initrd but when the final 
    kernel attempts to<br>do a<br>SATA read from the disk, the controller has 
    not been fully/properly<br>initialized,<br>and it fails.</blockquote>
  <div><br>Have you tried configure the busybox shell to not load automatically, 
  and looked at the SATA drives from there?<br><br></div>
  <blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">I 
    assume that whatever modifications that Myles made to successfully<br>boot 
    from<br>SATA devices with coreboot+LAB on S2892 have trickled down to 
    buildrom..</blockquote>
  <div>I used buildrom.  I think the multiple drives may be getting you, 
  though. <br><br>Thanks,<br>Myles<br></div></div><br></div></div></blockquote></div>
</blockquote></div><br>