<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
  <meta content="text/html; charset=UTF-8" http-equiv="Content-Type">
</head>
<body bgcolor="#ffffff" text="#000000">
On 20.04.2009 18:53 Uhr, Joseph Smith wrote:
<blockquote cite="mid:254989c16c6acb7141e4fa0bc40aac6f@imap.1and1.com"
 type="cite">
  <pre wrap="">

On Mon, 20 Apr 2009 17:50:00 +0200, Stefan Reinauer <a class="moz-txt-link-rfc2396E" href="mailto:stepan@coresystems.de"><stepan@coresystems.de></a>
wrote:
  </pre>
  <blockquote type="cite">
    <pre wrap="">On 20.04.2009 17:38 Uhr, ron minnich wrote:
    </pre>
    <blockquote type="cite">
      <pre wrap="">On Mon, Apr 20, 2009 at 8:27 AM, Joseph Smith <a class="moz-txt-link-rfc2396E" href="mailto:joe@settoplinux.org"><joe@settoplinux.org></a>
      </pre>
    </blockquote>
    <pre wrap="">wrote:
    </pre>
    <blockquote type="cite">
      <blockquote type="cite">
        <pre wrap="">Hello,
I keep getting unexpected exception errors on my IP1000 with builds
        </pre>
      </blockquote>
    </blockquote>
    <pre wrap="">over
    </pre>
    <blockquote type="cite">
      <blockquote type="cite">
        <pre wrap="">the past 6 months or so. The unexpected exception errors are random
        </pre>
      </blockquote>
    </blockquote>
    <pre wrap="">errors
    </pre>
    <blockquote type="cite">
      <blockquote type="cite">
        <pre wrap="">and are different every time, but seem to happen right about the time
        </pre>
      </blockquote>
    </blockquote>
    <pre wrap="">the
    </pre>
    <blockquote type="cite">
      <blockquote type="cite">
        <pre wrap="">vga rom loads. I think it has something to do with x86emu and yabel
        </pre>
      </blockquote>
    </blockquote>
    <pre wrap="">loading
    </pre>
    <blockquote type="cite">
      <blockquote type="cite">
        <pre wrap="">the vga rom. If I change it to boot up with out graphics it boots up
        </pre>
      </blockquote>
    </blockquote>
    <pre wrap="">every
    </pre>
    <blockquote type="cite">
      <blockquote type="cite">
        <pre wrap="">time, no problem. If I enable the vga device (2.0) and allocate vga
        </pre>
      </blockquote>
    </blockquote>
    <pre wrap="">memory
    </pre>
    <blockquote type="cite">
      <blockquote type="cite">
        <pre wrap="">but not load the vga rom it boots up every time no problem. So this
        </pre>
      </blockquote>
    </blockquote>
    <pre wrap="">tells
    </pre>
    <blockquote type="cite">
      <blockquote type="cite">
        <pre wrap="">me it doesn’t like something the rom emulator is doing, right? This
        </pre>
      </blockquote>
    </blockquote>
    <pre wrap="">is
    </pre>
    <blockquote type="cite">
      <blockquote type="cite">
        <pre wrap="">very strange because I do not have this problem with the RM4100… just
        </pre>
      </blockquote>
    </blockquote>
    <pre wrap="">the
    </pre>
    <blockquote type="cite">
      <blockquote type="cite">
        <pre wrap="">IP1000 (brother boards).

        </pre>
      </blockquote>
      <pre wrap="">
You could well be tickling a but in either emulator. These are hard to
find. It's handy to have a user-mode wrapper so you can run these
emulators under linux -- much easier to find that way. Is this
possible with YABEL?
      </pre>
    </blockquote>
  </blockquote>
  <pre wrap=""><!---->Could I try something like vbetool?
  </pre>
  <blockquote type="cite">
    <pre wrap="">Not right now, but you can connect to coreboot via gdb over serial,
which gives you a user space frontend with single stepping...

    </pre>
  </blockquote>
  <pre wrap=""><!---->Do you mean <a class="moz-txt-link-freetext" href="http://www.coreboot.org/Debugging">http://www.coreboot.org/Debugging</a> ??
I tried that, but the errors are different everytime and not always in the
exact place so it is hard to put a finger on it using this method.
 
  </pre>
</blockquote>
Did you try a backtrace in those cases? What did it say?<br>
<br>
Stefan<br>
<br>
<pre class="moz-signature" cols="72">-- 
coresystems GmbH • Brahmsstr. 16 • D-79104 Freiburg i. Br.
      Tel.: +49 761 7668825 • Fax: +49 761 7664613
Email: <a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:info@coresystems.de">info@coresystems.de</a>  • <a class="moz-txt-link-freetext" href="http://www.coresystems.de/">http://www.coresystems.de/</a>
Registergericht: Amtsgericht Freiburg • HRB 7656
Geschäftsführer: Stefan Reinauer • Ust-IdNr.: DE245674866
</pre>
</body>
</html>