<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
  <meta content="text/html;charset=UTF-8" http-equiv="Content-Type">
</head>
<body bgcolor="#ffffff" text="#000000">
Hello,<br>
<br>
as Myles suggested to disable siblings to see if I can pass through
this weird exception and the impossibility¬† to do so because of the
compile error I changed the physical cpu option to 1 and it worked! But
increasing it back to 2 or 4 made the exception come back again. <br>
I told you, Myles, I increased stack size to 4000 that was a filthy lie
because I thought I'm increasing it to 4000 what I didn't see was that
the same option was repeated at the end of the Options.lb file with
STACK_SIZE=8000 (So I don't know¬† why the printks started working). Now
fooling around with stack size and setting it up to 10000 all 4 cpus
started working and I got a grub menu :) in text mode :( so I have a
graphics Initializing faild and Linux doesn't boot up completly. <br>
<br>
I attached a complete log file, it is not so complete because the first
lines of linux boot up are missing because I had to change serial speed
on minicom. Thats because I'm having trouble of setting a speed and
getting a total different one. <br>
<br>
Now I thing that my device tree is not completely working and thats why
linux got some collusion at the beginning ?? And I have no idea why
graphic mode doesn't work since it looks like it finds vga without any
problem.<br>
<br>
Bye and thanks,<br>
Knut Kujat.<br>
<br>
<br>
<br>
Ward Vandewege escribi√≥:
<blockquote cite="mid:20091222153204.GA5772@countzero.vandewege.net"
 type="cite">
  <pre wrap="">Hi Knut,

On Tue, Dec 22, 2009 at 10:25:06AM +0100, Knut Kujat wrote:
  </pre>
  <blockquote type="cite">
    <pre wrap="">stack_size = 0x4000 and seems to work fine.

Sorry, I didn't explain myself, changing CONFIG_LOGICAL_CPUS to 0 made
the compile process fail in northbridge.c so I had to change it back.
    </pre>
  </blockquote>
  <pre wrap=""><!---->
Yeah, that's because of this in northbridge.c:

#if CONFIG_LOGICAL_CPUS==1
#include <cpu/amd/quadcore.h>
#include <pc80/mc146818rtc.h>
#endif

The read_nb_cfg_54() function is defined in quadcore.h, so if you set
CONFIG_LOGICAL_CPUS to zero compilation fails with an implicit definition
error for read_nb_cfg_54.

The tree compiles for me if I comment out that if/endif lines and have
CONFIG_LOGICAL_CPUS set to zero.

Thanks,
Ward.

  </pre>
</blockquote>
<br>
</body>
</html>