Hello, <br><br>I have Pentium4 laptop motherboard of which BIOS chip is soldered out by some guys and it doesn't read newly programmed bios chip (a SST49lf080a) as far as I understand since it even does not beep. And no harddisk signal, no video and so on. In order to diagnose I have written a VHDL code (citing Andy Green's Milksop experiment) and then program my code on a Xilinx CPLD and connect it to the LPC debug board connector on the motherboard which has the signals LAD0 - 3, LRST, LFRAME, LCLK. The job of my VHDL code is to convert the LPC protocol to a parallel address and data combination so that I can at least trace what the motherboard responds. When I do that, if I give a long sync to the motherboard after the first address is received by the PLD I understand that the motherboard starts to fetch the flash codes from the adress 0xFFFFFFD0. In fact this conforms to the script written by the current coreboot developer as the SIS 966 has a firmware trap in the memory region starting from 0xFFFFFFD0. When I operate the system giving a ready sync after each address reception to the PLD the system runs until showing 0xFFFFFFDF and the value stays in the CPLD address output busses. The same thing is observed when the board is operated without the CPU in its socket. <br>
<br>I operate the mainboard without the CPU using a small hack connecting one of the VID pins to the ground, thermal diode output to the vcc core, sckocc to the ground and thermtrip to the vcc core. By that board thinks that CPU is connected. <br>
<br>The interesting thing is that, when I measure the powergood and the reset inputs to the processor (by plugging the wires to the wholes as no processor is there). After the PLD address output is 0xFFFFFFDF both RESET and POWERGOOD inputs become active so I think that the southbridge/northbridge mechanism is alive. I also measured all of the processor socket holes one by one and found no problematic conditions on the socket contacts. <br>
<br>The processor is heating up when operated without the heat sink and I also noticed that thermtrip mechanism is also working as it shutdown after a high value of temperature. Because of that I think that the processor is defective but again I can not be sure about that because of this firmware trap feature of the chipsets I mention. So are those firmware traps in the SIS chipsets are effective on the boot process of the processor? Or any other reasons?<br>
<br>Can I hear about your ideas?<br><br>Thanks for all considerations <br><br>Ozgur   <br>