<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=gb2312">
<META content="MSHTML 6.00.2900.6058" name=GENERATOR>
<STYLE>@font-face {
        font-family: ;
}
@font-face {
        font-family: Verdana;
}
@font-face {
        font-family: @;
}
@page Section1 {size: 595.3pt 841.9pt; margin: 72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; layout-grid: 15.6pt; }
P.MsoNormal {
        TEXT-JUSTIFY: inter-ideograph; FONT-SIZE: 10.5pt; MARGIN: 0cm 0cm 0pt; FONT-FAMILY: "Times New Roman"; TEXT-ALIGN: justify
}
LI.MsoNormal {
        TEXT-JUSTIFY: inter-ideograph; FONT-SIZE: 10.5pt; MARGIN: 0cm 0cm 0pt; FONT-FAMILY: "Times New Roman"; TEXT-ALIGN: justify
}
DIV.MsoNormal {
        TEXT-JUSTIFY: inter-ideograph; FONT-SIZE: 10.5pt; MARGIN: 0cm 0cm 0pt; FONT-FAMILY: "Times New Roman"; TEXT-ALIGN: justify
}
A:link {
        COLOR: blue; TEXT-DECORATION: underline
}
SPAN.MsoHyperlink {
        COLOR: blue; TEXT-DECORATION: underline
}
A:visited {
        COLOR: purple; TEXT-DECORATION: underline
}
SPAN.MsoHyperlinkFollowed {
        COLOR: purple; TEXT-DECORATION: underline
}
SPAN.EmailStyle17 {
        FONT-WEIGHT: normal; COLOR: windowtext; FONT-STYLE: normal; FONT-FAMILY: Verdana; TEXT-DECORATION: none; mso-style-type: personal-compose
}
DIV.Section1 {
        page: Section1
}
UNKNOWN {
        FONT-SIZE: 10pt
}
BLOCKQUOTE {
        MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px; MARGIN-LEFT: 2em
}
OL {
        MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px
}
UL {
        MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px
}
</STYLE>
</HEAD>
<BODY style="FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: verdana">
<DIV><FONT face=Verdana color=#000080 size=2>Hi </FONT></DIV>
<DIV><FONT color=#000080></FONT> </DIV>
<DIV style="TEXT-INDENT: 2em"><FONT color=#000080>I think it's a issue about 
lvds setting in VGA rom.</FONT></DIV>
<DIV style="TEXT-INDENT: 2em"><FONT face=Verdana color=#000080 size=2>You can 
get the vbios from Intel's web site, and you need to modify it to fit your 
screen.</FONT></DIV>
<DIV style="TEXT-INDENT: 2em">8086/27ae 8086/27a2 just different 
ID,because your have let the VGA rom run, so it doesn't matter 
 :-)  </DIV>
<DIV style="TEXT-INDENT: 2em"> </DIV>
<DIV><FONT face=Verdana color=#000080 size=2></FONT> </DIV>
<DIV><FONT color=#000080>thanks!</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Verdana color=#c0c0c0 size=2>2011-03-04 </FONT></DIV><FONT 
face=Verdana color=#000080 size=2>
<HR style="WIDTH: 122px; HEIGHT: 2px" align=left SIZE=2>
</FONT>
<DIV><FONT face=Verdana color=#c0c0c0 size=2><SPAN>zxy__1127</SPAN> 
</FONT></DIV><FONT face=Verdana color=#000080 size=2>
<HR>
</FONT>
<DIV><FONT face=Verdana size=2></FONT> </DIV>
<DIV><FONT face=Verdana size=2>
<DIV>* Vitaly Chertovskih  <chertovs@gmail.com 
> [110303 20:08]:</DIV>
<DIV>> Hi!</DIV>
<DIV>>  </DIV>
<DIV>> I'm experiencing some troubles with VGA on notebook "Roda RF8". That notebook's</DIV>
<DIV>> motherboard and other specification is exact to Roda RK886EX, only the screen</DIV>
<DIV>> is larger (17'' WXGA 1440x900).</DIV>
<DIV>> On that week I installed coreboot on Roda RK886EX, it starts perfectly. But</DIV>
<DIV>> when i flashed the same coreboot on notebook RF8 - the screen is lightened, but</DIV>
<DIV>> remains blank. When i connect external LCD - it(external) works well with</DIV>
<DIV>> coreboot. So, i think, that the trouble is in initialization of that internal</DIV>
<DIV>> widescreen LCD.</DIV>
<DIV>> </DIV>
<DIV>> Roda RK886EX have LCD 15.1  XGA (1024x768) - works perfect.</DIV>
<DIV>> Roda RF8 - 17'' WXGA 1440x900 - blank (but lightened) screen (other init and OS</DIV>
<DIV>> booting is perfect with external LCD)</DIV>
<DIV>> </DIV>
<DIV>> The log file says nothing - when coreboot or seabios calls vga.bin - all is ok,</DIV>
<DIV>> like on Roda RK886EX.</DIV>
<DIV>> </DIV>
<DIV>> Please, help me. Where and how i can fix that?</DIV>
<DIV>> </DIV>
<DIV>> P.S.</DIV>
<DIV>> </DIV>
<DIV>> I build coreboot, choosing Roda motherboard, adding compiled SeaBIOS image (I</DIV>
<DIV>> download it from coreboot.org), and including VGA onboard rom, grabbed from /</DIV>
<DIV>> dev/mem as described in howtos on coreboot.org.</DIV>
<DIV>> </DIV>
<DIV>> I include my log from COM1.</DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV>Hi Vitaly,</DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV>it looks like your option rom does not match the graphics device</DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV>PCI: 00:02.0 [8086/27ae]</DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV>Your option rom seems to be for 8086/27a2 ...</DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV>Please also increase the log level of SeaBIOS.</DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV>Stefan</DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV> </DIV>
<DIV>-- </DIV>
<DIV>coreboot mailing list: coreboot@coreboot.org</DIV>
<DIV><A 
href="http://www.coreboot.org/mailman/listinfo/coreboot">http://www.coreboot.org/mailman/listinfo/coreboot</A></DIV></FONT></DIV></BODY></HTML>