Difference between revisions of "Board:gigabyte/m57sli"

From coreboot
Jump to navigation Jump to search
(→‎Status: Use Status template.)
Line 12: Line 12:
|}
|}


===Status===
=== Status ===


{| border="0" style="font-size: smaller" valign="top"
{{Status|
|- bgcolor="#6699dd"
! align="left" | Device/functionality
! align="left" | Status
! align="left" | Comments


|- bgcolor="#eeeeee" valign="top"
|CPU_status = OK
| CPU
|CPU_comments =  
| style="background:lime" | Works
 
| —
|RAM_status = OK
|- bgcolor="#eeeeee" valign="top"
|RAM_comments =  
| RAM
 
| style="background:lime" | Works
|IDE_status = OK
| —
|IDE_comments =  
|- bgcolor="#eeeeee" valign="top"
 
| IDE
|IDE_CF_status = OK
| style="background:lime" | Works
|IDE_CF_comments = Tested with an CF-IDE adapter without DMA support. Booting with LinuxBIOS is no problem. Booting with propritary BIOS didn't work.
| Linux can be installed on an IDE HDD.
 
|- bgcolor="#eeeeee" valign="top"
|DiskOnChip_status = N/A
| IDE using CF-to-IDE adapter
|DiskOnChip_comments =  
| style="background:lime" | Works
 
| tested with an cf-ide adapter without dma support. Booting with Linuxbios is no problem. Booting with propritary bios didn't work.
|SATA_status = OK
|- bgcolor="#eeeeee" valign="top"
|SATA_comments = A FILO patch is needed (see below) as LinuxBIOS is too fast and the disks have not spun up yet when LinuxBIOS is done.
| SATA
 
| style="background:lime" | Works
|USB_status = OK
| A FILO patch is needed (see below) as LinuxBIOS is too fast and the disk have not spun up yet when LinuxBIOS is done.
|USB_comments = Tested: mounting USB storage devices and accessing files on them.
|- bgcolor="#eeeeee" valign="top"
 
| USB
|Onboard_VGA_status = N/A
| style="background:lime" | Works
|Onboard_VGA_comments =  
| Test: mounting USB storage devices and accessing files on them.
 
|- bgcolor="#eeeeee" valign="top"
|Onboard_ethernet_status = OK
| On-board ethernet
|Onboard_ethernet_comments =  
| style="background:lime" | Works
 
| —
|Onboard_audio_status = OK
|- bgcolor="#eeeeee" valign="top"
|Onboard_audio_comments = Use '''modprobe snd-hda-intel''' (Alsa).
| On-board audio
 
| style="background:lime" | Works
|PCI_cards_status = WIP
| snd-hda-intel (alsa)
|PCI_cards_comments = There seem to be problems with PCI add-on cards. This is being investigated (a patch is on the way.. ;)).
| —
 
|- bgcolor="#eeeeee" valign="top"
|PCIE_cards_status = OK
| PCI add-on cards
|PCIE_cards_comments = Tested with a PCI Express VGA card.
| style="background:yellow" | Not working yet
 
| There seem to be problems with PCI add-on cards. This is being investigated. (A patch is on the way.. ;))
|Floppy_status = No
|- bgcolor="#eeeeee" valign="top"
|Floppy_comments = Should work, but doesn't.
| PCI Express add-on cards
 
| style="background:lime" | Works
|COM1_status = OK
| Tested with a PCI Express VGA card.
|COM1_comments = Serial console for LinuxBIOS and Linux is fully operational.
|- bgcolor="#eeeeee" valign="top"
 
| Floppy
|COM2_status = N/A
| style="background:yellow" | Not working yet
|COM2_comments =  
| should work, but doesn't
 
|- bgcolor="#eeeeee" valign="top"
|PP_status = Untested
| Serial port (COM1)
|PP_comments =  
| style="background:lime" | Works
 
| Serial console for LinuxBIOS and Linux is fully operational.
|PS2_keyboard_status = OK
|- bgcolor="#eeeeee" valign="top"
|PS2_keyboard_comments = Validated when booting with a PCIe VGA card under FILO and Linux; LinuxBIOS logs an error ("keyboard init failed") but this is not critical.
| Parallel port
 
| style="background:yellow" | ?
|PS2_mouse_status = OK
| untested
|PS2_mouse_comments =
|- bgcolor="#eeeeee" valign="top"
 
| PS/2 keyboard
|Sensors_status = OK
| style="background:lime" | Works
|Sensors_comments = Sensors and fans work, see [http://linuxbios.org/pipermail/linuxbios/2007-April/020230.html instructions]. Some sensor readouts are off, and the pwm polarity seems to be inverted, but fan speed can be set.
| Validated when booting with a PCIe VGA card under FILO and Linux; LinuxBIOS logs an error ("keyboard init failed") but this is not critical.
 
|- bgcolor="#eeeeee" valign="top"
|CPUfreq_status = No
| PS/2 mouse
|CPUfreq_comments = Probably won't work as long as there's no ACPI implementation for this board(?)
| style="background:lime" | Works
 
| —
|Smartcard_status = N/A
|- bgcolor="#eeeeee" valign="top"
|Smartcard_comments =  
| Mainboard sensors/fans
 
| style="background:lime" | Works
 
| Sensors and fans work, see [http://linuxbios.org/pipermail/linuxbios/2007-April/020230.html instructions]. Some sensor readouts are off, and the pwm polarity seems to be inverted, but fan speed can be set.
|Flashrom_status = OK
|- bgcolor="#eeeeee" valign="top"
|Flashrom_comments = Currently [[Flashrom]] works fine on the proprietary BIOS, but not (reliably) on LinuxBIOS. This is [http://tracker.linuxbios.org/trac/LinuxBIOS/ticket/87 being investigated].
| CPU frequency scaling / powersave modes
 
| style="background:yellow" | Not working yet
}}
| Probably won't work as long as there's no ACPI implementation for this board(?)
|- bgcolor="#eeeeee" valign="top"
| [[Flashrom]]
| style="background:yellow" | Works partly
| Currently [[Flashrom]] works fine on the proprietary BIOS, but not (reliably) on LinuxBIOS. This is [http://tracker.linuxbios.org/trac/LinuxBIOS/ticket/87 being investigated].
|}


===Before you begin===
===Before you begin===

Revision as of 12:35, 16 October 2007