pci_set_method() and bochs

Andrew Kohlsmith akohlsmith-linuxbios at benshaw.com
Mon Nov 18 22:04:01 CET 2002

> Well, I can confirm that it works here. Andrew, check to see if you
> remembered to install the PCI utilities for your distribution. I

_which_ PCI utilities?  I do have lspci and friends, but I'm not sure what 
other utilities you are referring to.

> neglected to do so at first, that caused it to pull the same fault that
> you reported, then after installing it, it ran to completion, it now
> wants me to attach a kernel to boot. Any suggestions? Such as what

That's where I'm at.  I set a breakpoint at pci_set_method to override its 
setting conf to NULL, then I set a breakpoint at elfboot() and try to see 
where it's dying.  

It seems that elfboot searches 0xa0000 --> ???? for an ELF header.  In my case 
it never seems to find it.  :-(

BTW: printk_spew() seems to be a null (i.e. empty) function/macro.  The 
messages from it never appear.

> kernel version you are using? I chose arbitrarily the 2.4.17 version,
> and added the usual patch series for the version. Also, for what you
> sent me privately can you confirm what date you chose for the CVS drop?
> Basically your image runs to completion, with the message that it can't
> boot an elf image.

I am using 2.4.19 with the sis patch, although I don't think that's necessary.  
I'm not going ot be booting a kernel since I don't have enough memory for 
that (I only have 256k FLASH, although as Ron said, I may be able to just 
swap the chip out if the address lines are there).  I put an etherboot elf 
image at 0xc0000, but I think what needs to happen is configure linuxbios to 
boot from IDE instead of do it through etherboot (I have a CompactFlash card 
located at ide0 master (hda)).

I pulled linuxbios from CVS 4pm 10 Nov 2002.


More information about the coreboot mailing list