[coreboot] unexpected exception errors loading vga rom

Corey Osgood corey.osgood at gmail.com
Wed Apr 22 22:15:38 CEST 2009

On Wed, Apr 22, 2009 at 2:32 PM, Joseph Smith <joe at settoplinux.org> wrote:

> On Mon, 20 Apr 2009 11:27:38 -0400, Joseph Smith <joe at settoplinux.org>
> wrote:
> > Hello,
> > I keep getting unexpected exception errors on my IP1000 with builds over
> > the past 6 months or so. The unexpected exception errors are random
> errors
> > and are different every time, but seem to happen right about the time the
> > vga rom loads. I think it has something to do with x86emu and yabel
> loading
> > the vga rom. If I change it to boot up with out graphics it boots up
> every
> > time, no problem. If I enable the vga device (2.0) and allocate vga
> memory
> > but not load the vga rom it boots up every time no problem. So this tells
> > me it doesn’t like something the rom emulator is doing, right? This is
> > very strange because I do not have this problem with the RM4100… just
> > the IP1000 (brother boards).
> >
> I am getting some reports that if you let it sit at the unexpected
> exception error for a minute and then cycle the power it will boot up the
> second round. Do I need to add a delay somewhere??? This is driving me
> crazy!

Have you tried vm86? The one in jetway/j7f2 is already set up for a 512k
rom, you'd just need to plug it in.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.coreboot.org/pipermail/coreboot/attachments/20090422/c2a144bc/attachment.html>

More information about the coreboot mailing list